Pensioenadvisering

Voor uzelf, uw partner maar ook voor uw personeel wilt u uw pensioen goed geregeld hebben. Daar kunnen wij ons heel goed in vinden. Het klinkt eenvoudig, maar de bijbehorende wet- en regelgeving is complex en dat geldt ook voor eventuele verzekerings- en bankproducten.

De voordelen op een rijtje

  • Advies op basis van uw gehele situatie, kijkend naar fiscaal, accountancy, verzekeringen en salarisadministratie.
  • Goede en proactieve communicatie richting de ondernemer, maar ook naar het personeel.
  • Een pensioenregeling die voldoet aan wet- en regelgeving.

Onze pensioenadviseurs kunnen u van dienst zijn

Welk pensioen past het beste bij u, uw situatie en bij uw bedrijf? Wat kost het en wat krijgt u daarvoor? Wat is er nodig om het pensioen goed te regelen als uw huidige pensioenregeling niet voldoet? Onze pensioenadviseur begeleidt en adviseert u over het optimaal inkleden van uw pensioen. Er dient niet alleen voldoende geld te zijn en een minimaal risico wanneer u of een van uw medewerkers met pensioen gaat, maar ook bij onverwachte gebeurtenissen, zoals arbeidsongeschiktheid of overlijden. Kortom, het moet goed geregeld zijn.

We richten het vizier op de toekomst en houden rekening met de fase waarin uw onderneming zich bevindt, de waarde van uw onderneming, de marktontwikkelingen en uw verwachting. Bovendien zijn wij te allen tijde op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van pensioenen. Op basis hiervan voorzien wij u van een helder advies en bieden wij de best passende oplossing en de bijbehorende aanbieder.

Passend qua kosten, rendement en belasting

De fiscale regels zijn onze adviseurs meer dan bekend, onze pensioenadviseurs zijn namelijk ook belastingadviseurs. Op basis van de juiste argumenten kunt u zo een afgewogen besluit nemen: of, hoe en waar te verzekeren. Het pensioen wordt desgewenst door ons beheerd en onderhouden. Wij houden u daarbij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en leveren u de juiste informatie aan voor uzelf, maar ook voor uw werknemers.

Zo gaan we te werk

Wij werken met u samen voor de lange termijn. Bij vragen zijn onze pensioenadviseurs er om die te beantwoorden en u van een gedegen en praktisch advies te voorzien, al dan niet samen met onze andere specialisten.

Een eerste gesprek met onze pensioenadviseur is inventariserend. We stellen u voornamelijk vragen, zodat wij inzicht krijgen in hoe u alles geregeld heeft rondom uw pensioen en dat van uw medewerkers. Maar ook vragen die u mogelijk aan het denken zetten.

Gaan we vervolgens samenwerken, dan doorlopen we samen met u het volledige adviestraject waarin we diverse offertes van pakketten opvragen en vergelijken. Het resultaat? Een concreet en realistisch advies waarin uw wensen en behoeften in combinatie met de juiste uitgangspunten zijn opgenomen en zowel naar de kosten als de dekking is gekeken. Een advies waarmee wordt voldaan aan wet- en regelgeving.

Kosteloos en vrijblijvend kennismaken

Wilt u zeker weten dat u alles rondom uw eigen pensioen en dat van uw medewerkers goed geregeld heeft? Een kennismakingsgesprek kost u enkel uw eigen tijd. En vooral wanneer er nog zaken zijn die opgepakt moeten worden kan het u later erg veel opleveren: een onbezorgde oude dag. Maar ook als werkgever bent u aantrekkelijker voor zowel uw huidige personeel als voor nieuwe medewerkers. Dus aarzel vooral niet om eens kennis met ons te maken.

Heeft u al een advies van een andere adviseur gekregen?

Puur ter controle of omdat u nog twijfels heeft? Wellicht is er een andere oplossing die voor u voordeliger is of waarvan de voorwaarden beter aansluiten bij uw wensen. Onze pensioenadviseurs kunnen een second opinion geven. Indien nodig helpen we u om tot een betere oplossing te komen.

Bekijk onze dienstenwijzer op het gebied van pensioen.