Audit & Assurance

Jaarrekeningcontrole is niet altijd verplicht, de wet bepaalt of de jaarrekening gecontroleerd moet worden.  Draait u met uw onderneming een omzet van 12 miljoen of meer? Heeft uw onderneming een balanstotaal van meer dan 6 miljoen euro? Heeft u meer dan vijftig medewerkers op full-time basis in dienst? Als u gedurende twee jaar aan minimaal twee van deze criteria voldoet, moet u de jaarrekening van uw onderneming verplicht laten controleren. Sommige bedrijven en non-for-profit instellingen kiezen ervoor hun jaarrekening vrijwillig te laten beoordelen of te controleren. Daarnaast kunnen ook andere (financiële) overzichten gecontroleerd worden, zoals subsidiecontroles of inleenverklaringen. Al deze werkzaamheden en diensten vallen onder audit (controle) en assurance (verschaffen van zekerheid).

De voordelen op een rijtje

  • Een persoonlijke en klantgerichte aanpak op maat, met afstemming van aanpak en bevindingen tijdens het proces;
  • Kwaliteit staat uiteraard voorop. Pragmatisch waar het kan, maar met een rechte rug als het moet;
  • Directe en open communicatie via korte lijnen en zonder verrassingen, waarbij we zeggen waar het op staat in begrijpelijke taal;
  • Sterke betrokkenheid van registeraccountant en controleteam;
  • We maken reële afspraken met elkaar en die leven we na.
konings meeuwissen accountants adviseurs diensten kennis kunde

Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?

Of u nu op zoek bent naar een subsidiecontrole of een jaarrekeningcontrole, of u een regionale of juist een internationale onderneming heeft, de audit & assurance praktijk van Konings Maters kan uitstekend deze controles en overige verklaringen voor u te verzorgen. Wij hanteren een persoonlijke en klantgerichte aanpak op maat. Wij stemmen de controleaanpak met u af en delen onze bevindingen tijdens het proces, zodat u nooit voor verrassingen komt te staan.

U kunt bij ons terecht voor:

  • Accountantscontrole
  • Beoordelingsopdrachten
  • Bijzondere onderzoeken (Due Diligence, fraude-onderzoeken)
  • Subsidiecontroles

Zo gaan we te werk

Een jaarrekeningcontrole is een zorgvuldig proces. Wij hanteren een risicogerichte controlebenadering. Dit betekent een controle daar waar het echt nodig is. Door de risicogerichte controleaanpak wordt er effectief gecontroleerd. Wij toetsen niet alleen uw cijfers, maar betrekken daarbij zoveel mogelijk de achterliggende processen, met een focus op die processen die van cruciaal belang zijn voor uw organisatie. Door bij de controle zoveel mogelijk gebruik te maken van in de organisatie veranderde beheersingsmaatregelen, kunnen deze telkens verbeterd worden. Dat levert naast lagere controlekosten, betere en meer betrouwbare sturingsinformatie. Dit vraagt om een goede samenwerking. Daarom is onze aanpak altijd transparant en overleggen we tijdens het proces over de planning en de uitkomsten.

Meerwaarde

Tijdens de uitvoering van controles verzamelen we waardevolle informatie. Die gebruiken we om inzicht te geven in risico’s voor de organisatie. Ondernemers, bestuurders, toezichthouders en andere belanghebbenden lezen dit terug in onze rapportages. In onze managementletter staan concrete aanbevelingen voor het oplossen van de gesignaleerde knelpunten en problemen.

Kwaliteit

Alleen een accountantskantoor met vergunning van de AFM (Autoriteit Financiële Markten) mag wettelijke controles uitvoeren. Konings Maters beschikt over deze vergunning en kan u uitstekend ontzorgen. Wij controleren u, maar we zelf worden we ook elk jaar gecontroleerd door externe registeraccountants. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van onze dienstverlening al jaren buitengewoon positief is. Als u kiest voor onze audit & assurance praktijk voor de uitvoering van uw jaarrekeningcontrole, dan kunt u er dus op vertrouwen dat u een registeraccountant met verstand van zaken in huis haalt.

Een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Waar staat u momenteel met uw bedrijf, waar wilt u naartoe en wat houdt u wakker? Wij willen graag meer over u en uw bedrijf weten. Dan bekijken meteen op welke manier we kunnen zorgen dat u zich kunt focussen op hetgeen waar u het beste in bent: ondernemen.